18. 07. 2014.

Kako se na norveškom kaže šef?

- Govno. Na kojem god jeziku hoćeš reći šef, dovoljno je da kažeš govno. Ja ne znam bolju riječ kojom bi ih opisivao. Šefovi u Hrvatskoj su uglavnom bili govno do govneta, poneki proljev, a svi smrdljivi onako baš. Ajde, pobjegao sam od toga, spašen sam, hura!

No sudbina je jedna onako, zanimljiva pojava koja se ponekad voli našaliti. Od svih šefova u Norveškoj, mene je zapao jedan koji bi se izgleda bolje snašao u Hrvatskoj nego ovdje. Jedino se u smislu plaće ne bi baš najbolje snašao, jer za svoje mlatimudanje ne bi u džep spremio pola milijuna kruna (cca 450 hiljadarki kuna) svake godine.

Da, ljut sam na svog šefa. Bio sam neizmjerno bijesan na njega i da mi je u tom trenutku bio na dohvat ruke ne bi ga dohvatio rukama, jer nisam mogao, ali bi ga zubima za grkljan! Uf al sam bio ljut!

Zašto sam bio ljut? Klasično požurivanje telefonom. Gdje si, šta radiš, za koliko stižeš...? Sve to u vožnji, isprekidani glas jer je u firmi slab signal i na engleskom koji mu nije jača strana. Objasnim mu da ne mogu kamion ostaviti u firmi za sat vremena jer se moram vraćati u jedno mjestašce pošto mi ne stane sve u kamion. Tako mi je i on, glavom i bradom, prethodnog dana objasnio da napravim. Sad mi kaže da ostavim kamion pa da onda navečer odrađujem šta trebam. Na moj komentar da imam drugi plan za večeras, koji stvarno i imam, kaže on meni "that's your problem". Tad sam već kuhao....

Da bi riješio svoj problem, smislio sam kako bi ipak mogao sve ugurati u kamion. To znači ne moram kasnije raditi, a time i šefu štedim jedan prekovremeni sat koji me ne mora platiti tuđim parama koje s toliko velikim žarom štedi na krivim stvarima. Doduše u toj kombinaciji kamion mi je bio prekratak jedno 15 do 20 cm, ali nagurat ću ja to nekako... Kad sam nagurao i kad sam se spuštao onim liftom/platformom na kraju kamiona, kolica su me "napala". Četiri komada, svaka po nekih 100 - 150 kila krenula su ispadati i prevrtati se prema meni. U djeliću sekunde pomislio sam da ih zaustavljam, te ipak odmah krenuo da skočim sa platforme, ali debela mrcina je troma i prespora. Jedna kolica (najpunija naravno) zakačila su me po peti i ujedno uhvatila tenisicu koja je ostala prignječena. Sve to poremetilo je i putanju mog skoka pa sam tresnuo dolje na beton, onako baš kamiondžijski. Vraški je boljelo.

Oštećenja lijeve strane svinjske polovice su poderana peta i vrlo bolan ručni zglob. Oštećenja desne strane svinjske polovice su krvavo koljeno i krvavi lakat. E da mi je tad šef bio na dohvat zuba...

Nakon kuknjave i jaukanja uslijedilo je kemijanje kako prevrnuta kolica vratiti u kamion, posebno sad kad me sve boli i kad nemam snage pomaknuti ni sebe s mjesta. Nekako sam izveo tu vratolomiju koristeći sivi mišić u lubanji.

Kad sam se vratio u firmu, odmah požurivač dolazi u izvidnicu da vidi šta ima. Objašnjavam mu šta se desilo pokazujući mu ozljede, a on će meni na to "you are late". Ma mama ti late na abortus prije nego te izrodila! E tad sam pobjesnio i onda sam mu... Ma nisam mu ništa, nek diše. Nije on kriv što je mama zakasnila. Ajde možda malo pretjerujem. Dobar je on ponekad. Recimo kad ode na godišnji.