27. 07. 2014.

Ovdje sve pada s neba


Sasvim obično jutro u sasvim neobičnoj zemlji. Bacih pogled kroz prozor da vidim ima li sunca ili kiše, kad ono iz vedra neba napadale majice. Izletih van brže bolje, gledam oko sebe promatra li me tko, da nije kakva skrivena kamera u pitanju. Grabim majice brzinom brzom, te kidam nalijevo!

Šala mala. Trkeljam pomalo... Nisu majice pale s neba doslovno, ali za mene kao da jesu. Bivši vlasnik je jedan od Balkan ekipe tu u okolici i majice su mu se malo "stisle u pranju" tako da ih se rješavao. Ja sam probrao neke koje se nisu stisnule baš tako jako i koje su mi se učinile interesantne. Kaže naš narod, od probirača nikad, jelte... Ali ja sam ipak sebi nešto probrao.

Ono što sam htio reći je zapravo da u ovoj standard zemlji postoji mogućnost tako ponekad dobiti nešto korisno od ljudi koje znaš, a bome moguće je i preko oglasnika naći puno stvari koje se poklanjaju, pogotovo namještaj. Ovdje se to dosta često mijenja za novo, pa eto ako nekome zatreba. Ima nas sirotinje, gladne, gole i bose, dobro nam dođe.