18. 04. 2015.

Kako živim bez novca?

Rani ponedjeljak ovoga tjedna započeo je zvonjavom telefona. Dolazi da nam pomogneš unutra, fali nam ljudi! A jedi govna, taman sam sanjao 69 djevica kako...

Dovučem se do posla prebijen ko mačka, započnem rad na divnom radnom mjestu koje sam već spominjao na blogu. Iz sata u sat, iz dana u dan, tjedan je prolazio razvrstavajući prljavu posteljinu. Dobro me plate za taj ubitačni posao, ali izgleda da nema novca koji je dovoljan za tako glup posao. Osjećaj dok to radim je kao neko odrađivanje zatvorske kazne.

Zadnjih minuta tog radnog tjedna koji sam osjećao kao da je trajao dva mjeseca, priupitam poslovođu da li dolazim u sljedeći ponedjeljak, ili pak spavam ko beg. Odgovara da u ponedjeljak odmorim, neće me trebati. Onako ovlaš dobacujem da se mogu odmoriti i nekoliko dana, ne samo jedan. Na to on onako u čudu pita, kako preživljavaš bez novca?! Ne ide mu u glavu kako mogu tako malo raditi i živjeti u jednoj od najskupljih zemalja. Eeeeeeeee brale moj, ja dolazim iz Hrvatske u kojoj sam jako dobro naučio kako živjeti bez novca. Ovo ovdje je izobilje na kojem čovjek može biti samo zahvalan. Po prirodi nisam nešto radišan, pa mi je malo besmisleno non stop raditi da bi kupovao stvari koje ne trebam. Ima i pametnih stvari koje se mogu platiti novcem, ali polako, bit će para i za to.