20. 01. 2016.

Kako zamijeniti žarulju na minus dvadesetak, a da ti prsti ne otpadnu?

Za dramatični uvod, kratak video koji prikazuje kakvo je trenutno vrijeme u okolini. Uglavnom nije tako žestoko hladno u ovim južnijim predjelima, ali ponekad nas malo stisne.


I tako već nekoliko dana kamion javlja da treba zamijeniti desnu maglenku, a već danima toliko je hladno da su se i pingvini razbježali.

Da elaboriram, ovdje su obavezna kratka ili dnevna svjetla non stop. Bila zima, ljeto, dan, noć, radni dan, vikend, praznik, rođendan, godišnjica mature - svjetla su obavezna! Naši kamioni su, eto takvi da svjetla moramo paliti i gasiti ručno. Srećom maglenke se pale samo kada motor radi, a isto tako srećom gase se kada ugasimo "kontakt". I da bi se otarasili razmišljanja o svjetlu, dok je dnevnog svjetla koristimo maglenke i to prolazi kao da imamo upaljeno dnevno svjetlo. Valjda. Još nitko nije kažnjen.

Donio sam odluku da ću danas zamijeniti žarulju pa makar mi prsti otpali od hladnoće. Ubrzo nakon odluke sinula mi je ideja gdje je odlično mjesto da to obavim. Danas je ta ruta bila na tapeti i bilo je tad ili nikad! Obavio sam isporuku, a onda sam u povratku stao i promijenio žarulju obučen tek u lagani fleece na ovoj ciči zimi. Kako?