22. 07. 2016.

Slučajni teroristaJutro započneš kao obični kamiondžija, nit posebno nadaren, nit pretjerano predan poslu, a tek nekoliko sati kasnije mogući potpuni zaokret u karijeri.

Dolazim pred veliki hotel točno u 10 sati. Zaskače me vlasnik i kaže da danas moram raditi dvostruko brže. Odgovaram da može 10% brže i pitam zašto, očekuju li se autobusi koji inače odvoze goste u jutarnjim satima? Pred dotičnim hotelom autobusi i moj kamion se ne vole i smetaju si međusobno. Govori on meni kako neće više biti autobusa, ali za 45 minuta norveška kraljica napušta hotel, a ja sam eto kamionom blokirao dva policijska auta. Jedina dva policijska auta koja su bila prisutna. Dodaje kako im se nikako neće svidjeti ako me tu zateknu. Govorim kako nema šanse da stignem sve utovariti i istovariti u tom vremenu, te nastavljam ležerno ne vjerujući mu uopće u priču. Rekoh sam sebi, zeza se on sa mnom...

Minutu kasnije dolazi neki tip kojeg je vlasnik hotela poslao da mi pomogne jer sada već za 40 minuta moram nestati. Kako sam se brzo nacrtao, još brže da se odcrtam. Bacim oči malo bolje na aute, kad ono stvarno vide se skrivene "rotirke" u prednjim maskama. Vidi ovaj se uopće nije šalio!

Zapeli nas dvojica ko mutavi i bome završili pet minuta prije roka. Inače sparan dan pomogao je znojenju i baš se osjetilo da sam šljaker u krugu od petnaest metara. Nikako prikladna situacija da upoznam kraljicu, a još manje da me panduri hvataju pod ruku i udaljavaju.

Odlazim s mjesta i razmišljam šta da se eto baš desilo neko sranje u hotelu, neki teroristički napad na kraljicu ili nešto. I onda vani kao kamion slučajno blokirao policijske aute. Od cijele Norveške kamion se nasrao baš tu i baš tad. Kasnije kad bi se pitali tko je pomogao Muhamedu svi prsti bi pokazivali ka meni. S obzirom da se i češljam kao jedan od pripadnika, ni trepnuo ne bih, a već bi se našao na služenju doživotne. Nisam ni znao koliko opasan može biti ovaj moj posao...

Nego, u cijeloj toj priči mene najviše muči zašto je kraljica prespavala u hotelu bez kralja?