08. 09. 2016.

Mad MaxUparkiravam se kamionom na improvizirano stajalište, te izlazim ne bih li u trgovini preko ceste kupio radne rukavice. Naravno na teret firme, nego šta?! Iza mene se zaustavlja automobil, izlazi tip, onako štreberskoposlovnog izgleda i kaže $#%%&/(/ &$%#"$ %&%& %&()(=%& #$%#$/) "#%$#&. Rekoh, brale, morat ćeš ti to meni na inglišu jer sam slabo pismen na norveškom.

Kaže mi uznemirenim tonom da je vrlo opasno to što sam izveo maloprije i da će me prijaviti mom šefu. Možda čak i policiji. Upitam ga govori li o pretjecanju babe koja je čačkajući po telefonu vozila 60 tamo gdje je ograničenje 80? Nije bitno koliko je vozila i šta je radila, ako nije sigurno za pretjecanje onda ne možeš to činiti, gotovo uzviknu dotični. Uvidio lik da ga ne doživljavam puno, krene sjedati u auto, a ja da mu uslikam tablicu pa ako dođe do ičega da imam barem neku informaciju o kome se radi.

Izlazi on van i pita jel ja to njemu prijetim? Fino govorim nije nikakva prijetnja, nego samo da imam neku informaciju da znam s kim imam posla. I kažem mu opet da nema potrebe da takvim tonom priča sa mnom, kažem razuman sam lik. Mogu to reći onome tko me ne poznaje... I kažem mu jesam, malo sam ukenjao ono pretjecanje i nije najspretnije izvedeno i bla bla bla. Neka zove, prijavljuje, u redu je, ne ljutim se na njega, samo treba mi tablica da mogu saznati o kome se radi ako zatreba. Kaže on meni da je to u redu i da se zove Benjamin. Odgovaram da sam ja Vladimir i pružam mu ruku. Tu je malo zastao i na tren nije znao šta da radi. Pruži i on ruku, rukujemo se i pitam ga je li tu negdje iz okolice, planiram kasnije navratiti do grada pa možemo na kavu. I smekšao se on tu poput puža golaća, pa priča kako mu je jednom obitelj skoro nastradala u sličnoj situaciji pa je alergičan kad vidi tako nešto. Kažem mu da je u pravu i da uglavnom vozim normalno, ali eto nekad me naprosto vrag tjera.

I da budem baš iskren, dobro mi je došlo ovako nešto. Jedno blago upozorenje da se malo priberem i da ne izazivam rizične situacije u prometu. Uopće nije bitno hoću li stići pet minuta prije ili kasnije. E sad, da li će upozorenje ostati blago u smislu da samo pamtim ovaj događaj ili će ovaj pak stvarno nešto prijaviti, ostaje da vidimo. Ha, imam broj tablice, naći ću ga!