06. 05. 2017.

Vozi Miško!

Jučerašnji radni dan bio je jedan od interesantnijih u zadnje vrijeme. Kamion koji uglavnom vozim, često se trese. Ne zna se točno u čemu je problem, a i ne postoji interes da se otkrije jer je star i sa povećom kilometražom. Jučer nakon nekih sat vremena vožnje počeo se jako tresti i lupati. Stanem, gledam šta je, ne vidim ništa. Provjerim jesu li kotači zategnuti, jesu. Probam opet, opet trese i lupa. Pregledam sve ponovo i nađem problem.


Zovem šefa, šaljem mu sliku, a njegov odgovor nakon konzultacije sa šefom servisa gdje nam održavaju kamione je - vozi! Kaže šef da kaže ovaj drugi lik kako bi trebalo izdržati bez jedne gume. A ja trebam preći još stotinjak kilometara dok obavim sve isporuke. Ajd dobro, vozit ću...

I tako vozio sam u rasponu od 20 do 25 km/h, a kamion je sve više tresao i sve više lupao. Par puta sam provjerio situaciju i nakon 20-ak kilometara samo sam mu poslao nove slike.

Nije mu trebalo više od minute da me nazove i kaže da budem tu gdje jesam, poslat će majstora sa drugom gumom. Ma nećeš valjda pomislim, mogu ja ovako voziti još barem mjesec dana.

By the way, tražim novi posao. Dosta je ove sprdačine više!